Pics

Vi sitter nu pa ett internetkafe' i Dunedin (25 mil soder om Christchurch) och ska snart ta en runda i staden for att hitta en lamplig restaurang. Senare blir det formodligen att testa pa nattklubbslivet for att fira Linns fodelsedag. Det var ju egentligen igar, men eftersom gardagen till storsta del bestod av transport mellan Akaroa och ett krigzonsliknande Christchurch (for att hamta upp var hyrbil) firar vi idag istallet.
Har kommer lite bilder fran var tid i Akaroa och pa Onuku farm hostel.



Bilder fran Christchurch

Har ar lite bilder fran vara sista dagar i vackra Christchurch. Detta var innan vi lamnade staden for att aka till Akaroa. Det var alltsa innan jordbavningen.



Akaroa 23 feb

Hej allihopa!

Vi har under de senaste 3 dagarna bott pa ett sa kallat "farm hostel" och har darfor inte haft tilgang till internet. Vi har sovit i en sa kallad "Star gazer", vilket ar ett slags talt av tra med glastak. Ni kan se en bild pa en sadan nedan.

Som alla kanske vet om var det en jordbavning med epicentrum nara Christchurch igar som uppmatte 6.4. Vi befann oss da i Akaroa, en liten franskinspirerad by ca 10 mil osterut. Vi kande av skalvet ratt kraftigt medan vi stod och hangde tvatt, men vi insag inte da vidden av det hela. Vi skamtade istallet om det och tyckte att det var ratt coolt. Hemskt, nu i efterhand. Elen stangdes av och alla butiker stangde ned har i Akaroa. Pa kvallen startades dock allt upp igen och vi kunde uppdatera oss om vad som hade hant.

Det kanns helt fruktansvart overkligt att tanka sig vad som hade kunnat intraffa. Vi befinner oss egentligen har pga en slump (vantan pa hyrbil) och lyckligtvis (for oss) var det har den enda byn i narheten som klarade sig relativgt bra. Eftersom manga vagar ar avstangde och forstorda ar det kaos i trafiken och manga manniskor ar fast har i Akaroa. Om nagon timme bar det av till vart favorit farm hostel igen.


Tyvarr kan hinner vi inte lagga in nagra bilder nu for internet kranglar och vi ska precis bli upphamtade, men det kommer inom kort. Ha det!

Christchurch

Dag 3 i Nya Zeeland. Vi ska precis lamna vart forsta hostel. Snart bar det av pa roadtrip! En dag kvar i Christchurch (blommornas stad, darav alla blombilder) for att leta efter ett billigt och bra hyrbilsalternativ. Har kommer lite bilder fran de forsta underbara dagarna. Enjoy!








Auckland kl. 09.40

Da var vi antligen framme i NZ. De sista 10 timmarna fran Hongkong gick betydligt mycket snabbare och behagligare. Fonsterplats till och med! Vadret har pa nordon ar helt underbart, varma vindar och grona grasmattor. Och dar kom vi i svarta heltackande klader. Inte sa valplanerat.. Nu har vi i alla fall bokat ett inrikes flyg som avgar om ungefar en timme. Jesukyrka nasta, (Christchurch). Hoho:) Vi ser framemot ytterligare en timme uppe i luften, vi borjar nastan kanna oss som hemma dar uppe. NOT. Jaja, pa aterseende! Massa pussar och kramar. Halsa snon!

 


Hongkong kl. 14.39

Haj. Vi sitter nu pa Hongkongs flygplats (fin utsikt) och vantar pa att fa boarda planet till Auckland. Vi har lite ont i benen efter dryga 14 timmars flygresa, sa vi forsoker rora pa oss sa mycket vi kan medan vi kan. Resan borjade lite halvers nar vi blev placerade pa helt olika platser i planet (som var nastan 100 rader langt), men det loste sig tack vara en snall kines pa Heathrow. Linn var nara pa att borja grata, haha. Maten pa planet var god (tycker Julia) och filmutbudet var top noch (tycker Linn). 

Nej, nu ar det dags for oss att ga till gaten. Puss & kram, skumbanan 

Då var det dags då

Då så. Då var det dags att bege sig ut på äventyr i stora världen. Ryggsäcken är packad, stödstrumporna är på och humöret på topp. Jag kan väl inte förneka att jag har sprungit runt som ett litet yrväder de senaste dagarna. Packat, packat om, packat och ja... packat om. Det där med att strukturera upp saker och kunna få till allting rätt på en gång är inte direkt min största talang, men det viktigaste är väl att det blir rätt i slutänden.
Jaja... jag har precis laddat upp med lite frukost hemma hos Lina och Mattias och ska nu ta och bege mig mot flygplatsen. Vi ska se till att försöka uppdatera så ofta vi kan (och orkar), så att ni får följa med på vårt lilla (stora) äventyr.
Hade! / Julia

Båtluff Fiji

Ungefär såhär ser vår båtluff i Fiji ut.



En dag remaining

Sista dagen i Umeå på flera månader. Packa packa packa. Igårkväll hade jag en fin avslutningskväll med Sandra och Johanna. Vin, vindruvor, chips och passionsfrukt. Tog även farväl av massa vänner på jobbet, känns trist att fara iväg från alla. Men två ½ månad, vad är det när det hela kommer omkring. Ingenting i det långa loppet.

Ge mig värme

Aj aj, att sprutan skulle göra så ont var inte väntat. Kanske berodde det på att sköterskan praktiskt taget HÖGG in den i högerarmen. Ikväll ska jag fara och säga hejdå och lycka till till mitt kära innebandylag och bjuda de på chokladbollar.




Lite Nya Zeeland



Räknar ner dagarna

Onsdag idag. På lördag bär det av till Stcokholm och sedan på söndag bär det vidare till Nya Zeeland. Vår flygresa över hela världen kommer se ut såhär; Arlanda, London, Hongkong, Auckland. Här är vi då i sex härliga veckor. Åker omkring med buss och bil. I slutet av mars flyger vi till Fiji där det blir två veckors båtluff. Helt sjukt det kommer att bli! Varken jag eller Julia har varit utanför Europa och flugit mer än typ 5 timmar. Det här kommer bli en upplevelse för livet.